Blog

September 26, 2018 by News

Retail peak season: 6 προτάσεις για να αξιοποιήσετε τη δύναμη του digital

Το καλοκαίρι τελείωσε επίσημα και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται ήδη για την εορταστική περίοδο. Και δικαίως, καθώς η περίοδος αυτή αποτελεί περίοδο αιχμής (ειδικά ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος) και αντιπροσωπεύει το 20-30% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο. Στην Ελλάδα πέρα από τα Χριστούγεννα, πλέον έχουν εδραιωθεί και άλλες μέρες, όπως το Black Friday και το Cyber Monday. Ενδεικτικά, το 2017, το Black Friday στην Ελλάδα οδήγησε σε 40% αύξηση στα έσοδα της λιανικής σε σχέση με το 2016.

Πώς μπορείτε λοιπόν προετοιμαστείτε για την εορταστική περίοδο και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που σας προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες;

1. Δημιουργήστε μια ξεκάθαρη στρατηγική: αφιερώστε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι θα είστε έτοιμοι να εξυπηρετήσετε σωστά τους πελάτες σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αποφύγετε τα έξτρα κόστη που προέρχονται από τη λάθος διαχείριση αποθεμάτων και την εξάντληση προϊόντων.

2. Επενδύστε στο mobile website σας: σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως, φέτος οι περισσότερες αγορές κατά τις εορταστικές περιόδους θα γίνουν μέσω κινητών. Επομένως, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς τα κινητά και ότι περιλαμβάνει εύκολο checkout.

3. Εξασφαλίστε την  ασφάλεια: η ασφάλεια κατά την αγορά στο διαδίκτυο αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τους Έλληνες καταναλωτές. Η αντικαταβολή με μετρητά παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος πληρωμής. Εκτός από την προστασία των στοιχείων των πιστωτικών καρτών των πελατών σας και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε εργαλεία πρόληψης απάτης.

4. Επενδύστε στα social: σχεδιάστε έξυπνο περιεχόμενο για τα κοινωνικά δίκτυα που να οδηγούν σε αγορές μέσω των κινητών. Συγκεκριμένα το Instagram αναμένεται να ωθήσει τις λιανικές πωλήσεις, μεγαλώνοντας 3 φορές ταχύτερα από ό,τι άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 51% σε ετήσια βάση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας.

5. Διαφημιστείτε online: αυξήστε το budget σας στην online διαφήμιση, ειδικά το Νοέμβριο. Η διαφήμιση μέσω μηχανών αναζήτησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να υπενθυμίσετε στους χρήστες σας ότι οι εορταστικές περίοδοι είναι καθ’ οδόν. Φροντίστε να επικοινωνήσετε τις προσφορές, τη δωρεάν αποστολή, και έξυπνους διαγωνισμούς.

6. Τεχνητή Νοημοσύνη: με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας εξατομικευμένες προτάσεις με βάση προηγούμενες αγορές τους. Οι εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων μπορούν να αποτελέσουν έως και το 35% των εσόδων, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν πιο προσωπικές εμπειρίες κατα την διάρκεια των αγορών.

Η εορταστική περίοδος θα είναι εδώ πριν το καταλάβουμε και με τα παραπάνω κατά νου, θα είστε σίγουρα καλά προετοιμασμένοι. Happy sales!

Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.


Award winning creative agency

We are building for tomorrow because tomorrow is the future and we want to make a contribution to the wonderful digital age that is awaiting us.